BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
decembar 2017 29
Banjalučki polumaraton sa pet zvjezdica u 2018. - 4. polumaratonska trka biće održana 12. maja

Banjalučki polumaraton dobio je sertifikat od EA (Evropska atletika) za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i „pet zvjezdica“ kao najviši status u evropskoj atletici.

Kako je saopšteno iz Federacije Evropske atletike, trka u Banjaluci dobila je maksimalnih 5 zvjezdica kvaliteta za sveukupnu ispunjenost 54 atletska standarda među kojima su izuzetno kvalitetna organizacija događaja, visok nivo tehničke organizacije, idealna staza i maksimalna sigurnost trkača.

“Pripreme za organizaciju 4. Banjalučkog polumaratona su počele i teku u skladu sa planom i u saradnji sa mnogim institucijama i privrednim subjektima koji tradicionalno učestvuju u organizaciji ove kompleksne sportske manifestacije. Ove godine, Banjalučki polumaraton ima novi Run&more weekend koncept. Imamo novu stazu, imamo ukupno 5 trka i očekujemo da Banjaluka od 11.-13. maja bude centar sporta, edukacije, kulture, druženja, muzike i dobre energije”, najavili su organizatori Banjalučkog polumaratona dodavši da je priznanje Evropske atletike veliki podstrek i da je stigao u pravo vrijeme za pripremu još jednog velikog sportskog događaja u gradu.

Evropska atletika