BANJALUČKI POLUMARATON Rezultati
MENU
maj 2017 14
Banjalučki polumaraton je pobjeda sporta, drugarstva i pozitivne energije

Kenijac Samjuel Naibei Kiplimo i Olivera Jevtić iz Srbije pobjednici su 3. Banjalučkog M:tel polumaratona.

Ulicama grada na Vrbasu 14. maja trčalo je više od 6.000 ljudi, dok je dan ranije više od 1200 djece trčalo u prvoj Tropic Bambini trci. Kenijac Kiplimo je 21,1 kilometar pretrčao za 1:04,07 časova, što je pet sekundi lošije od dosadašnje banjalučkog polumaratonskog rekorda, a slavio je ispred Mađara Tamaša Nađa (1:11,14) i Lajoša Bereca (1:11,18). "Ovo je bila dobra trka za mene. Svakog kilometra sam pokušavao da popravim svoj rekord. Imali smo sreće da je bilo lijepo vrijeme i kada su ovakvi uslovi, ja mogu da pružim svoj maksimum. Hvala organizatorima na pozivu, bilo mi je lijepo ovdje, svi su prijateljski raspoloženi i ljubazni", rekao je Kiplimo nakon pobjede.

Samuel Naibei
Najbolje plasirani atletičar iz BiH, šestoplasirani Srđan Samardžić rekao je da je, s obzirom na visoke temperature na dan trke prezadovoljan i dodao: "Bio bih puno brži, da nije bilo pretoplo, da mi profesionalci, koji smo ranije startovali, nismo u drugom krugu upali u grupu rekreativaca, što nas je usporilo“.

Jevtićeva je kroz cilj na Trgu Krajine prošla za 1:16,49 časova. "Došla sam da uživam i pobedim i drago mi je što sam uspela. Imala sam do 13. kilometra rekord staze, staza je bila divna ali kada smo ušli u grupu trkača koji su takođe trčali polumaraton, dosta sam izgubila na ritmu", rekla je Jevtićeva i dodala da je na njen banjalučki rezultat uticalo i toplo vrijeme.
Olivera Jeftić
Drugo mjesto na 3. Banjalučkom m:tel polumaratonu pripalo je Mariji Vrajić iz Hrvatske (1:20,41), a treća je bila Danijela Kuna takođe iz Hrvatske (1:22,33). Završnica je kod dama bila dramatična jer je bh. olimpijki Lusiji Kimani bilo loše zbog premora i iscrpljenosti i dehidracije. Posebne nagrade dodijeljene su za najbrže Banjalučane Jelenu Kosić koja je ukupno bila sedma i Igora Mitrovića. Oni su od sponzora "Juvente" dobili poklon vaučer od 1.000 KM. Po 1.000 KM dobili su pobjednici Banjalučkog polumaratona. Održan je i G - drive Štafetni polumaraton.

U ženskoj konkurenciji pobijedile su takmičarke iz Škole atletike "Lusija Kimani" iz Prijedora, kod muškaraca su najbolji bili članovi ekipe "Otpisani" iz Prijedora, a nagrada za mješovitu štafetu otišla je u ruke ekipe NIS iz Srbije. Oni su od "Gazprom petrola" dobili poklon kartice za kupovinu goriva. Takođe, kompanija "Vivia" je u štafetnom polumaratonu uručila dva porodična poklona za porodice koje su istrčale trku, a oni su dobili aparate za vodu i količine vode potrebne za godinu dana.
3. Banjalucki polumaraton
3. Banjalucki polumaraton
3. Banjalucki polumaraton
U okviru 3. Banjalučkog m:tel polumaratona, ove godine trčala se i trka zadovoljstva na tri kilometra - Nektar fun run, u kojoj su trčali svi - mame i tate i bebe i bake i deke, a neki su sa starta krenuli sa kućnim ljubimcima. Najbrži u Nektar fun run trci bili su Zoran Bakić, koji je na poklon od "Banjalučke pivare" dobio 300.000 mililitara piva Nektar, te mlada atletičarka Marija Mršić, kojoj je uručen digitalni fotoram.

Na 3. Banjalučkom m:tel polumaratonu u sve 4 trke trčalo je više od 7.000 trkača iz pedesetak zemalja, što je rekord po broju učesnika. "U nedjelju je slika na ulicama Banjaluke bila fantastična. Start je počeo u 09.15 i istrčavanje trkača trajalo je nekoliko minuta i ja sam zbog toga beskrajno srećan“, prenio je novinarima prve utiske nakon završenog polumaratona Vladimir Selec, direktor trke.
Mi smo zadovoljni, sve je izgledalo na svjetskom nivou. Mislim da bi i mnogo veći gradovi u okruženju mogli da nam pozavide na jednom ovakvom događaju, odzivu i broju učesnika i posjetilaca", rekao je Vladimir Selec, direktor trke, i dodao da žali što u nedjelju nije osvanuo malo hladniji dan, kako bi takmičarima bilo lakše da trče u Banjaluci.

"Izuzetno je bilo vruće i sparno i bilo je teško za trčanje. Banjalučki polumaratonski rekord nažalost nije oboren, ali mislim da je na to u velikoj mjeri uticala vrućina pa su trkači nešto kasnije došli do cilju", kazao je Selec, koji žali što u nedjelju nije bilo hladnije, kako bi trkači u Banjaluci ostvarili bolji rezultat.

Organizacija ni ovogodišnjeg polumaratona u Banjoj Luci, kazao je Selec, ne bi bila moguća bez podrške naših brojnih prijatelja i sponzora: Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Gradske uprave Banjaluka, kompanije M:tel, Gazprom Petrol Stations, Banjalučke pivare, Diadore, Support marketing centra, Metromedia Group, "Tropic & Moj market,Vivia vode, Juventa sporta, Elektrodistribucije, UniCredit banke, Lafke, Intersporta, Sport vision - a, Kakanj cementa, Elektroprivrede, Oviesse. Veliko hvala i ovaj put, Selec je uputio i svim prijateljima banjalučkog polumaratona iz medija, volonterima, Banjalučanima i svim trkačima. U nedjelju 14. maja trčao je cijeli grad. Pobjedilo je drugarstvo, pozitivna energija, ljubav, osmijeh, sport i život.

Vidimo se i 2018. godine!

3. Banjalucki polumaraton

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Infomedia Group Tropic maloprodaja Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes OVS