BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
13. 03. 2015.
Lucija Kimani posjetila organizatore polumaratona "M:tel City Race Banjaluka 2015"

Brojni sponzori - ljubitelji sporta i profesionalni sportisti, iz dana u dan, priključuju se i daju podršku organizatorima prvog banjalučkom polumaratona u gradu na Vrbasu. Naš organizacion tim, juče je u Banja Luci posjetila i Lucia Kimani, bosanskohercegovačka atletičarka, porijeklom iz Kenije. U moru uspješnih sportista u Bosni i Hercegovini ime Lucije Kimani ostaće upisano zlatnim slovima.
Njezine uspjehe u karijeri teško je pobrojati. Lucija je u svoj uspješnoj sportskoj karijeri do sada učestvovala na tri svjetska prvenstva i dva puta je nastupila na olimpijskim igrama s ispunjenim normama pod zastavom BIH. Ponosna je vlasnica pet medalja sa balkanskih prvenstava, a jedina je sportistkinja koja je ujedinila medalje na maratonu, krosu i stazi. Od 2006. godine, od kada je stekla pravo da se takmiči na prvenstvima Bosne i Hercegovine, Lucia Kimani niže samo hvale vrijedne uspjehe. Tako je osvojila 20 titula prvakinje Bosne i Hercegovine u disciplinama (1500 m, 3000 m, 5000 m, 10 km i krosu), postavila 12 rekorda BiH u disciplinama 10.000m, 10 km polumaraton i maraton, postavila 20 rekorda Republike Srpske u disciplinama 3000 m, 5000 m, 100.000 m na polumaratonu i maratonu. Zanimljivo je da je samo jednom na službenim takmičenjima u BiH izgubila trku i to 2006. godine u disciplini 800 m.

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Juventa sport Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes