BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
maj 2017 14
Jeftićeva i Naibei najbrži u Banjaluci


Samuel Naibei Kilrimo i Olivera Jeftić pobednici su Banjalučkog M:tel polumaratona.

Naibei je ostvario vreme od 1:04.07 sata što je za samo pet sekundi lošije od rekorda staze dok je Olivera Jeftić, najbolja dugoprugašica Srbije deonicu od 21,1 kilometra istrčala za 1:16.49.
Samuel Naibei odvojio se već nakon prvih 100 metara, držao je jak tempo i nije dozvolio nikom od rivala da mu se približi i ugrozi njegovu pobedu.
Naibei ističe da je izuzetno zadovoljan trkom u Banjaluci, dao je sve od sebe da ostvari najbolje vreme, a za rekordom staze zaostao je samo pet sekundi što ni sam nije znao.
- Banjaluka je jedna od najboljih trka za mene, prvih 15 minuta naročito sam bio brz jer je staza ravna, za razliko od prethodnih trka na kojima sam trčao. Na tom početku staze imao sam dobro vreme, držao sam dobar ritam, i pred sam finiš sam se osećao dobro. Pokušao sam da postignem svoje najbolje vreme, ali ni sam nisam znao da sam tako blizu rekorda. Ovo je moje najbolje vreme koje sam postigao izvan Kenije, a moram reći da sam u prethodnom periodu trenirao sa Oliverom Jeftić kojoj sam zahvalan na pomoći – rekao je Naibei.

Samuel Naibei-Olivera Jeftić , najbolja dugoprugašica Srbije, prva je prošla kroz cilj, a ističe da je banjalučki polumaraton dočekala umorna.
- Ovo je bio pravi praznik atletike. Staza je bila izuzetna, svetska, izuzetno brza. Bilo je malo toplo, ali to me nije sprečilo da pobedim. Želim da se zahvalim Vladimiru Selecu koji je bio uporan da dođem. Malo sam umorna posle beogradskog maratona, pa je zato rezultat malo lošiji, ali vratiću se i ostvariti bolje vreme u narednim godinama – rekla je Jeftićeva.

Olivera JeftićNajbolji rezultat u regiji u muškoj konkurenciji ostvario je reprezentativac Srbije, atletičar iz Kragujevca, Danko Živanović, koji je kroz cilj prošao četvrti, najbolji BH takmičar bio je Srđan Samardžić dok je Lusija Kimani kroz cilj prošla četvrta.

3 Banjalucki polumaraton
3 Banjalucki polumaraton

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Infomedia Group Tropic maloprodaja Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes OVS