BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
maj 2017 08
G-drive Štafetni polumaraton starta u nedjelju u 09.20 časova

Svi za jednog, jedan za sve. To je mala tajna svake uspješne kompanije, a ove godine G - drive Štafetnu ekipu po vašem izboru čine 3 ili 4 člana, koji imaju zadatak da u roku od 4 sata, zajedničkim snagama istrče dionicu od 21,1 km. Kako? 21,1 kilometar se dijeli na način da tri člana tima trče dionice od po 5 kilometara, dok poslednji član ekipe trči dužinu od 6,1 kilometra. Ukoliko je ekipa sastavljena od 3 člana tima, onda prvi član trči dvije dužine od po 5 km, drugi član još 5 i treći 6,1 km.
Kako se štafeta predaje? Na svakom učesničkom broju nalazi se čičak, na koji se lijepi jedinstveni timski čip. Prvi član štafetnog tima lijepi čip na svoj broj i kreće putem staze i trči prvu dionicu. Kada stigne na prvu zaustavnu stanicu, odlijepi čip i predaje ga dalje, sljedećem članu svog tima.
Gdje se štafeta predaje? Uz četiri identična učesnička broja, timovima iz snova izvršiće tri štafetne primopredaje u banjalučkim naseljima Malta (kod poslovnice Sport Vision – a i BMW – a), Obilićevu (kod Ekonomskog fakulteta) i naselju Kočićev vijenac (kod zgrade Glasa Srpske).

Štafetno trčanje polumaratona i maratona izuzetno je popularno u svijetu i značajno je uticalo na razvoj trkačkog pokreta, koji danas broji na desetine miliona ljudi.

G-drive Štafetni polumaraton starta u nedjelju u 09.20 časova

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Infomedia Group Tropic maloprodaja Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes OVS