BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
05. 03. 2015.
Počela kampanja "Priprema, pozor, sad... počni da trčiš"

„Priprema, pozor, sad...počni da trčiš“ naziv je promotivne kampanje kojom organizatori prvog banjalučkog polumaratona pozivaju svoje sugrađane da počnu da trče i prijave se za trku koja je zakazana za 17. maj 2015. godine. Kampanja je počela danas i trajaće sve do 17. maja kada će Banja Luka biti domaćin prve polumaratonske trke u gradu u dužini od 21,1 km ali i prve Vivia fun trke zadovoljstva u dužini od 3 km. „ Svako može da se spremi i istrči 21,1 kilometar ukoliko počne da se priprema na vrijeme. Cilj naše kampanje je da motivišemo što više ljudi da počnu da trče i prijave se za „Mtel City race Banja Luka 2015“, poručio je direktor trke Vladimir Selec i dodao da je Trkački rekreativni klub Trk upravo iz tog razloga u Banja Luci otvorio svoju školu trčanja. Škola trčanja, koja je startala s radom u februaru mjesecu ove godine, kaže Selec, kroz treninge i predavanja, priprema banjalučane za njihov prvi polumaraton u gradu. Svi polaznici škole imaju nedjeljno 2-3 ista treninga koji podrazumijevaju lagano trčanje 3-5 kilometara i obavezan trening nedjeljom - kada se trči dužina. Dužina počinje sa 3-5 km i svake sedmice povećava se za 1-2 km“, naglasio je Selec dodajući da praktično kada svi polaznici škole trčanja dođu do 18-og kilometra, tada su i automatski spremni da istrče svoj prvi polumaraton.
Sve informacije o prvom, istorijskom banjalučkom polumaratonu možete pratiti svakodnevno na FB stranici polumaratona ili web sajtu www.banjalukamarathon.com.
Sponzori polumaratona „Mtel city race Banja Luka 2015“ su: kompanija Mtel, Vivia voda, Nektar -banjalučka pivara, Sberbank, fabrika cementa iz Kaknja, Eft, Asics Juventa sport, marketinška agencija Support marketing centar Banja Luka i Metromedia. Pokrovitelji ove sportske manifestacije su grad Banja Luka i ministartstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS. Prijatelji banjalučkog polumaratona su medijske kuće: Radio televizija RS, Nezavisne novine, ATV Bl, producentska kuća Play i tv mreža Program plus.

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Juventa sport Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes