BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
april 2017 07
Banjalučki polumaraton obara rekorde po broju prijava

Pripreme za 3. Banjalučki m:tel polumaraton teku prema planu i Banjaluka će 13. i 14. maja biti spremna da dočeka više od 5000 trkača iz regiona i preko 40 zemalja svijeta, najavili su danas u Gradskoj upravi organizatori ove sportske manifestacije, po završetku druge sjednice Organizacionog odbora.

„Sve organizacione pripreme za ovogodišnji polumaraton su uveliko u toku i sve tehničke pripreme idu prema planu. Za Banjalučki m:tel polumaraton vlada pojačano interesovanje trkača iz cijelog svijeta i ja sam srećan što će ovaj događaj i ove godine imati međunarni karakter. Po broju prijavljenih i za polumaraton i po broju zemalja iz kojih trkači dolaze, očekujemo najbolji polumaraton do sada, dobru promociju Banjaluke i povećan turistički promet i ja pozivam sve naše sugrađane da se prijave za neku od trka, i da za vikend 13.05. i 14.05. svi prošetaju do Trga i budu dio ove sportske priče i na taj način nam pomognu da zajedno promovišemo i grad i sport i zdrav način života“, izjavio je nakon sjednice Organizacionog odbora gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.
Srednje ime polumaratonu i ove godine je M:tel, koji je generalni sponzor i 3. Banjalučkog polumaratona. „M:tel je društveno odgovorna kompanija i mi smo uz polumaraton bili od samog početka i podržali smo ga u prvoj i drugoj godini. Tako će biti i ovaj put a nadam se i svih narednih godina“, istakla je Milica Stojaković, portparol M:tela koja je u ime kompanije M:tel pozvala sve Banjalučane da i oni podrže polumaraton i da se prijave za neku od ovogodišnjih trka. "Sa zadovljstvom mogu da kažem da polumaraton u ovom trenutku ima preko 1200 prijavljenih i ja već sada mogu da kažem da će za polumaraton ova godina biti rekordna po broju učesnika. Očekujemo preko 5000 trkača iz više od 40 zemalja svijeta i biće ovo sjajna prilika da grad Banja Luka još jednom potvrdi da može da parira evropskim sportskim metropolama", istakao je Vladimir Selec, direktor trke 3. Banjalučkog m:tel polumaratona. Gosti polumaratona biće i brojna zvučna imena i atletske legende iz regiona i Evrope a specijalan gost biće Italijan Gelindo Bordin, ovogodišnje zaštitno lice Banjalučkog polumaratona, koji je jedini svjetski atletičar koji je tokom svoje sportske karijere osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskom maratonu u Seulu i zlatnu medalju na Bostonskom maratonu.

Kao novost na Banjalučkom polumaratonu, kako je saoštio Selec je Bambini maraton, dječija trka namjenjena mališanima predškolskog uzrasta u dobi od 2 - 6 god. Ideja dječijeg maratona je, naglasio je Selec da zajedno sa predškolskim ustanovama animiramo što više mališana da se od djetinjstva bave sportskim aktivnostima. Bambini Maraton sjajna je prilika i da djeca razvijaju sportski duh, borave u prirodi i druže se. Bambini Maraton na ulicama Banja Luke trčače se u subotu 13. maja i praktično će Bambini biti uvertira za 3. Banjalučki m:tel polumaraton.

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Infomedia Group Tropic maloprodaja Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes OVS