BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
09. 05. 2016.
Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo pobjednik je ovogodišnjeg 2. Banjalučkog m:tel polumaratona

Kenijac Hillary Kiptum Maiyo Mimaiyo dionicu od 21,1km istrčao je u vremenu od 1:04:03 sata i tako oborio rekord banjalučkog polumaratona koji je iznosio 01:05:33.
Drugo mjesto na 2. Banjalučkom m:tel polumaratonu pripalo je Abel Kibet Ropu (1986) dok je trećeplasirani u banjalučkoj trci bio Joel Miana Mwangi (1985).
2. Banjalučki m:tel polumaraton ovog maja u Banjoj Luci trčalo je preko 5000 ljudi a oboren je prošlogodišnji rekord kako po ukupnom broju učesnika tako i po broju banjalučana kojih je ove godine na stazi bilo oko 800.
“08. maja u Banjaluci je oboren rekord polumaratona. Opravdali smo titulu sportske manifestacije godine, a svoj trag u alejama Banjaluke u nedjelju je ostavilo preko 5.000 trkača. Banjaluka je juče ponovo trčala srcem. Mi, kao organizatori, zbog svih koji su učestvovali u ovom događaju na bilo koji način danas imamo više od 5000 razloga da budemo srećni i ponosni”, izjavio je po završetku 2. Banjalučkog m:tel polumaratona direktor trke Vladimir Selec.

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Juventa sport Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes