BANJALUČKI POLUMARATON Prijavi se
MENU
11. 10. 2015.
Banjalučki polumaraton promovisan u Budimpešti

U Budimpešti je u nedelju 11. oktobra, održan 30. SPAR Budimpešta maraton, koji je ove godine zabilježio rekordan broj trkača - učesnika iz preko 80 zemalja svijeta.
Gosti Budimpešta maratona, koji je ove godine zbog posjećenosti proglašen za najveći sportski događaj u istoriji Mađarske, po prvi put, bili su i organizatori banjalučkog polumaratona. Štand banjalučana bio je jedan od posjećenijih u Budimpešti, a trkači iz cijelog svijeta i brojni turisti imali su priliku da prisustvuju promociji sljedećeg polumaratona u Banjoj Luci, koji je zakazan za 08. maj 2016. godine.
U Budimpešti je najavljeno da će ovogodišnji banjalučki polumaraton biti i u znaku štafete. "Svaka štafeta imaće po 4 člana, a svaki će imati zadatak da istrči po 5 km", objasnio je organizator.
Nova promocija drugog, banjalučkog polumaratona održaće se 24. i 25. oktobra u Ljubljani, u okviru 20.og po redu ljubljanskog maratona, za koji je učešće do sad, prijavilo preko 20 000 učesnika. Ove godine maraton u Ljubljani trčaće i 40 trkača iz Banja Luke, uglavnom članova TRK-a, koji je i organizator banjalučkog polumaratona.

SPONZORI

m:tel Gazprom Petrol Nektar mojMarket Vivia Diadora Metromedia Group Support Marketing Centar Juventa sport Vlada RS Grad Banjaluka EFT Group Kakanj Cement Lafka Sanofi Diabetes