4. Banjalučki m:tel polumaraton Prijavi se
MENU
Staza - polumaratonska trka

Staza duga 21,1km, koja se trči u jednom krugu, novina je 4. Banjalučkog m:tel polumaratona. Nova polumaratonska trasa dobila je i zvaničan sertifikat AIMS-a, što je stavlja na popis polumaratonskih staza na kojima vrijedi rezultat za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde. Osim ličnih rekorda, trkači u Banjaluci, sada mogu da ostvare i kvalifikaciona vremena za velike svjetske maratone, kao što je New York i sl. Ova staza je izuzetno ravna i zbog toga idealna za postizanje ličnih rekorda. Staza vodi kroz mirisne zelene aleje, parkove i najpoznatije banjalučke ulice i naselja, a krajnji cilj je najatraktivniji istorijski objekat u gradu – tvrđava Kastel. U odnosu na prethodne godine na stazi je povećan broj okrepnih stanica, koje se nalaze na svaka oko 2km, a staza je obezbijeđena i sa timovima medicinske pomoći.

Staza - štafetna polumaratonska trka

G-Drive štafetni polumaraton trči se na istoj stazi kao i 4. Banjalučki m:tel polumaraton. Staza je u ovom slučaju namijenjena timovima od 2, 3 ili 4 učesnika, a svaki trkač će da istrči 5 ili 10 kilometara, u zavisnosti od toga koliko članova broji tim. Novu stazu dugu 21,1km, u jednom krugu, takmičari moraju da istriče u roku od 4 sata. Na stazi će biti označeni punktovi na kojima će takmičari razmjenjivati štafete, a posljednjeg trkača ekipa će čekati na kraju staze, kako bi svi zajedno utrčali u cilj. Kompletna dionica je obezbijeđena sa okrepnim stanicama i timovima medicinske pomoći. Takmičari će svoju fizičku izdržljivost testirati na ravnoj stazi, koja je idealna za postizanje odličnih rezultata, a proteže se kroz najljepše dijelove Banjaluke do tvrđave Kastel.

Staza - FunRun

Staza duga 2,5km namijenjena je rekreativcima i građanima Banjaluke, koji će trčati trku zadovoljstva “Nektar Fun Run”. Ova staza proteže se najužim centrom grada – od Boske do tvrđave Kastel. Zona starta je u ulici “Kralja Petra I Karađorđevića” na samom ulazu u park “Petar Kočić”. Trasa vodi pored Narodnog pozorišta RS, nakon čega će učesnici prvi kilometar preći u ulici “Vase Pelagića”, a zatim će preko ulice “Vojvode Radomira Putnika” ponovo stići u centar grada, ispred robne kuće “Boska”. Posljedni dio ove staze proteže se kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel. Ova staza je mjesto za susrete svih generacija, a učesnici sami odlučuju da li će doći na rolerima, šetati ili trčati.

Staza - School Run

Stazom od 700 metara prvi put ove godine trčaće školarci, i to u okviru “Balans+ School Run” trke. Ova staza duga 700 metara proteže se od Boske do tvrđave Kastel. Zona starta je u ulici “Kralja Petra I Karađorđevića”, a trči se pored robne kuće “Boska” i hotela “Palas”, a zatim i kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel. Staza je prilagođena uzrastu učesnika, a ove godine to su učenici banjalučkih osnovnih i srednjih škola, odnosno djeca i tinejdžeri od 11 do 19 godina. Trčanje na ovoj stazi ima za cilj da školarcima, kroz takmičenje, zabavu i druženje približi rekreativni sport, i dugoročno razvije zdrave životne navike. Na ovoj stazi učenici se takmiče u različitim kategorijama, i bore za najbolji lični, razredni i školski rezultat.

Staza - Bambini

Staza koju trče najmlađi Banjalučani u okviru “Tropic Bambini maratona” duga je 250 metara, a namijenjena je mališanima uzrasta od 2 do 6 godina. Zona starta ove trke je parking ispred tvrđave Kastel, a mala dionica vodi direktno do cilja koji se nalazi u zidinama tvrđave Kastel. Najmlađi maratonci dionicu ove staze mogu da pretrče ili prehodaju, u pratnji roditelja ili vaspitača, a svi koji prođu ciljnu kapiju, dobiće finišerske medalje. Uz podršku predškolskih ustanova, staza je osmišljena kako bi animirala što veći broj djece da se uključe i od najmlađih dana bave sportskim aktivnostima. Trčeći ovih 250 metara klinci i klinceze, kroz zabavu i druženje sa svojim vršnjacima, od najranije doba, u svoj život uvode rekreativne aktivnosti. Trka na ovoj stazi je humanitarnog karaktera.

SPONZORI

Grad Banjaluka Proljeće u Banjaluci Vlada RS Vivia m:tel Gazprom Petrol Nektar Tropic&mojMarket Balans+ Sport Vision Prointer Verano Motors EFT Group Kakanj Cement