4. Banjalučki m:tel polumaraton Rezultati
MENU
Staza - polumaratonska trka

Na novoj stazi Banjalučkog polumaratona, osim ličnih rekorda, trkači sada mogu da ostvare i kvalifikaciona vremena za velike svjetske polumaratone. Ova staza je izuzetno ravna i zbog toga idealna za postizanje ličnih rekorda. Staza vodi kroz mirisne zelene aleje, parkove i najpoznatije banjalučke ulice i naselja, a krajnji cilj je najatraktivniji istorijski objekat u gradu – tvrđava Kastel.

Staza - štafetna polumaratonska trka

G-Drive štafetni polumaraton trči se na istoj stazi kao i 4. Banjalučki m:tel polumaraton. Staza je u ovom slučaju namijenjena timovima od 2, 3 ili 4 učesnika, a svaki trkač će da istrči 5 ili 10 kilometara, u zavisnosti od toga koliko članova broji tim. Novu stazu dugu 21,1km, u jednom krugu, takmičari moraju da istriče u roku od 4 sata. Na stazi su označeni punktovi na kojima će takmičari razmjenjivati štafete, a posljednjeg trkača ekipa čeka na kraju staze, kako bi svi zajedno utrčali u cilj. Kompletna dionica je obezbijeđena sa okrepnim stanicama i timovima medicinske pomoći. Takmičari svoju fizičku izdržljivost testiraju na ravnoj stazi, koja je idealna za postizanje odličnih rezultata, a proteže se kroz najljepše dijelove Banjaluke do tvrđave Kastel.

Staza - FunRun

Staza duga 2,5km namijenjena je rekreativcima i građanima Banjaluke, koji trče trku zadovoljstva “Nektar Fun Run”. Ova staza proteže se najužim centrom grada – od Boske do tvrđave Kastel. Zona starta je u ulici “Kralja Petra I Karađorđevića” na samom ulazu u park “Petar Kočić”. Trasa vodi pored Narodnog pozorišta RS, nakon čega učesnici prvi kilometar prolaze u ulici “Vase Pelagića”, a zatim preko ulice “Vojvode Radomira Putnika” ponovo dolaze u centar grada, ispred robne kuće “Boska”. Posljednji dio ove staze proteže se kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel. Ova staza je mjesto za susrete svih generacija, a učesnici sami odlučuju da li će doći na rolerima, šetati ili trčati.

Staza - School Run

Staza od 700 metara proteže se od Boske do tvrđave Kastel. Zona starta je u ulici “Kralja Petra I Karađorđevića”, a trči se pored robne kuće “Boska” i hotela “Palas”, a zatim i kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel. Staza je prilagođena uzrastu učesnika, odnosno djeci i tinejdžerima od 11 do 19 godina.

Staza - Bambini

Staza koju trče najmlađi Banjalučani u okviru “Tropic Bambini maratona” duga je 250 metara, a namijenjena je mališanima uzrasta od 2 do 6 godina. Zona starta ove trke je parking ispred tvrđave Kastel (Tržnička ulica), a mala dionica vodi direktno do cilja koji se nalazi u zidinama tvrđave Kastel. Najmlađi maratonci dionicu ove staze mogu da pretrče ili prehodaju, u pratnji roditelja ili vaspitača, a svi koji prođu ciljnu kapiju, dobijaju finišerske medalje. Uz podršku predškolskih ustanova, staza je osmišljena kako bi animirala što veći broj djece da se uključe i od najmlađih dana bave sportskim aktivnostima. Trčeći ovih 250 metara klinci i klinceze, kroz zabavu i druženje sa svojim vršnjacima, od najranijeg doba, u svoj život uvode rekreativne aktivnosti.

SPONZORI

Grad Banjaluka Proljeće u Banjaluci Vlada RS Vivia m:tel Gazprom Petrol Nektar Tropic&mojMarket Balans+ Sport Vision Prointer Verano Motors Rafting centar Kanjon EFT Group Kakanj Cement