4. Banjaluški m:tel polmaraton Rezultati
MENU

Četrti Banjaluški M:TEL polmaraton bo letos potekal na novi 21 kilometrov dolgi progi. Tekmovalce vodi skozi zelene aleje, parke in najpomembnejša banjaluška naselja do trdnjave Kastel. Nova polmaratonska trasa je dobila tudi uraden certifikat AIMS-a in tako je uvrščena na seznam polmaratonskih stez, pri katerih je rezultat veljaven za olimpijsko normo, nacionalne, kontinentalne in svetovne rekorde.

Razen osebnih rekordov, naši tekači zdaj lahko pridobijo tudi kvalifikacijski čas za velike svetovne maratone. Nosilec pet zvezdic Evropske Atletike in četrti najštevilčnejši polmaraton v regiji bo zbral okrog 2000 tekmovalcev iz več kot 40 držav. Poleg nove privlačne trase je to leto polmaraton prerastel v festival ki bo dopolnjen s številno , izobraževalno, promocijsko in zabavno vsebino.

0 DRŽAVA
0 TEKMOVALCEV
0 ŽENSK
0 MOŠKIH

Nova proga 4. Banjaluškega m:tel polmaratona je dolga 21,1 km in poteka v enem krogu skozi najlepša banjaluška naselja do trdnjave Kastel. Proga je dobila tudi uraden certifikat AIMS-a in je uvrščena na seznam polmaratonskih prog s katerih je rezultat veljaven za olimpijske standarde, nacionalne, kontinentalne in svetovne rekorde.

Da bi se registrirali in uradno postali udeleženec polmaratona v Banja Luki, morate najprej potrditi da se strinjate z naslednjimi pravili. Pravila veljajo za vse udeležence teka in vas prosimo da jih pozorno preberete, preden se prijavite in ispolnite uradni obrazec za udeležbo na Banjaluškem polmaratonu. Ko izpolnite prijavo na naši spletni strani, samodejno se strinjate z vsem kar je navedeno v pravilniku. Pravila v tem dokumentu so zavezujoča za vse tekače in organizatorje ter vsebujejo navodila v zvezi z dirko in organizacijo tega športnega dogodka.

Organizator skrbi za varnost tekačev in bo sprejel vse ukrepe, s katerimi zagotavlja njihovo varnost. Na trasi ali na štartu/cilju ni dovoljena prisotnost hišnih ljubljenčkov ali pa kakršnih koli vozil na kolesih. V skladu s pravili IAAF in AIMS, vsi tekači morajo takoj zapustiti dirko, če uradna oseba to zahteva. Če zaradi nepredvidenih okoliščin pride do odpovedi dirke (vremenske razmere, nepredvideni dogodki), prijavnine ne bodo vrnjene. Če se oseba ki je prijavljena na dirko ne more tekmovati, lahko prijavnino kadarkoli prenese na drugo osebo, razen na dan teka.

 • Tekači prevzemajo štartne številke v trdnjavi Kastel, vhod izpod zidin zraven stopnic:
  - V petek, 11.maja od 10 h do 01 h
  - V soboto, 12.maja od 6.30 h do 8 h
 • Tekači na Trg Krajine pridejo v soboto, 12.maja – z začetkom ob 08 00 h do 08 30 h.
 • Tekači se oblačijo v ustreznih šotorih ki bodo v trdnjavi Kastel, potem tekmovalci lahko svoje stvari oddajo prostovoljcem v garderobnem prostoru. Če stvari pustite v garderobnem prostoru, ste dolžni da svojo vrečko zaznamujete z nalepko na kateri piše vaša številka, katero najdete v svojem udeleženskem paketu. Ko se preoblečete, oddate svoje stvari prostovoljcem. Po končanem teku, vaše stvari prevzamete z svojo tekmovalno številko.
 • Vsi tekmovalci štartno številko namestijo na prsih. Tekmovalci morajo nositi isključno štartno številko s katero so prijavljeni, v nasprotnem bodo diskvalificirani.
 • Tekmovalna številka ki jo dobijo tekači ima edinstveni čip. Vaš osebni čas se začne šteti v momentu vašega prehoda skozi štart in se preneha ko prehodite ciljno črto.
 • Vsi udeleženci 4. Banjaluškega M:TEL polmaratona morajo biti v območju štarta najpozneje do 08 45 h na dan teka.
 • V območju štarta tekmovalcem brez številke pristop ni dovoljen.
 • Tekači so obvezni upoštevati navodila uradnega napovedovalca, ter sodnikov v območju štarta.
 • V območju štarta polmaratona prav tako niso dovoljeni hišni ljubljenčki, otroški vozički, rolerji, kolesa ali pa kakršna koli vozila na kolesih.
 • Ob 09 00 h bo zvok sirene zaznamoval začetek teka za udeležence 4. Banjaluškega M:TEL polmaratona in tekači bodo štartali iz namenjenega območja.
 • Vsi tekmovalci morajo preteči kontrolne točke (check points) na stezi. Če tekmovalec iz katerega koli razloga ni evidentiran na teh kontrolnih točkah – izgubi uvrstitev in rezultat in je lahko diskvalificiran.
 • Časovni limit za polmaratonski tek je 4 ure.
 • Okrepčevalne stojnice se nahajajo vzdolž steze na vsaka 2 kilometra. Na vseh stojnicah vas bo čakala Vivia voda. Na eni od stojnic boste imeli sadje ter izotonične pijače in geli.
 • Tekači ki se ne počutijo dobro, se lahko obrnejo na najbližjo zdravstveno službo, osebju okrepčevalnih stojnic ali medicinskim prostovoljcem ki bodo skupaj z medicinskimi ekipami rasporejeni vzdolž steze.
 • Po prihodu skozi cilj, vsi tekmovalci dobijo medaljo in vodo, potem pa nadaljujejo hoditi do izhoda iz ciljnega območja.
 • Ko zapustijo ciljno območje v trdnjavi Kastel, vsi udeleženci tekov lahko pokažejo bon, ki ga najdejo v svojem tekmovalnem paketu in s tem dobijo osvežitev, sadje in darila sponzorjev.

Štartnina

Od začetka registracije do 31.01.2018.
 • 35.00 KM/18 € prijavnina za polmaratonski tek
 • 25.00 KM prijavnina za polmaratonski tek, za člane TRK-a in skupine 10 in več tekačev.

Od 01.02.2018. do 05.05.2018.
 • 60 KM /32 € prijavnina za polmaratonski tek
 • 40 KM prijavnina za polmaratonski tek, za člane TRK-a in skupine 10 in več tekačev.
  Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila info@banjalukamarathon.com.

Od 05.05.2018. do 10.05.2018.
 • 100 KM / 55 € prijavnina za polmaratonski tek
 • Opomba: Udeleženci ki plačajo prijavnino v višini 100 KM za EDU Coaching forum, dobijo popust 20 KM na polmaratonski tek.

Mesta plačila

Plačilo štartnega paketa za 4. Banjaluški polmaraton lahko poravnate tudi z gotovino v knjigarnah MyBook:

 • Sarajevo - Vrbanja 1C, nadstropje -1, Sarajevo City Centar
 • Banja Luka - center, Ul. Kralja Petra I Karađorđevića 70

Kontakt

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail: info@banjalukamarathon.com ali na telefon: +387 65 161 171

SPONZORJI

Grad Banjaluka Proljeće u Banjaluci Vlada RS Vivia m:tel Gazprom Petrol Nektar Tropic&mojMarket Balans+ Sport Vision Prointer Verano Motors Rafting centar Kanjon EFT Group Kakanj Cement

G-Drive štafetni polmaratonski tek je resnična priložnost za vse rekreativce in športnike, študente in delovne kolege ali pa samo najboljše prijatelje ki želijo da ekipno zmagujejo. Zberite ekipo z 2, 3 ali pa 4 člana in navijače. Osvojite kilometre nove steze in skupaj uživajte v zabavnih vsebinah „Vivia Run & More Weekenda“. Pod geslom „Team4Dream“, vsak član ekipe teče 5 ali 10 kilometrov, odvisno od tega, koliko članov šteje ekipa.

To tekmovanje je eno od najbolj množično tekaško gibanje na svetu, ki danes združuje več deset milijonov ljudi. Banjaluka letos pričakuje 200 ekip, medtem ko bo več kot 700 tekačev skupaj doseglo novi cilj - trdnjava Kastel. Zberite svojo sanjsko ekipo, zmagajte ekipo iz soseske ali konkurenčega podjetja, bodite del festivalskega vzdušja in se dobro zabavajte na številnih zabavah po mestu in v trdnjavi Kastel.

0 CILJ
0 TEKMOVALCEV
0 ŠTAFETA
0 KILOMETER

Nova banjaluška proga dolžine 21,1 km je predvidena tudi za ekipno tekmovanje G-Drive štafetni polmaraton, kateri tečejo ekipe z 2, 3 ali 4 udeleženca. Odvisno od števila članov enega tima, vsaki tekač teče 5 ali 10 kilometrov. Trasa je ravna in je idealna za doseganje odličnih rezultatov.

Da bi se registrirali in uradno postali član ene od dirk polmaratona v Banja Luki, morate najprej potrditi da se strinjate z naslednjimi pravili. Pravila veljajo za vse udeležence teka in vas prosimo da jih pozorno preberete pred prijavo in izpolnite uradni obrazec za udeležbo na eni od dirk polmaratona v Banja Luki. Ko izpolnite prijavo na naši spletni strani, samodejno se strinjate tudi z vsem kar je navedeno v pravilniku. Pravila v tem dokumentu so zavezujoča za vse tekače in organizatorje ter vsebujejo navodila v zvezi z dirko in organizacijo tega športnega dogodka.

Organizator skrbi za varnost tekačev, ter bo sprejel vse ukrepe, s katerimi zagotovi da so tekači varni. Na trasi ali na štartu/cilju dirke niso dovoljeni hišni ljubljenčki ali pa kakršna koli vozila na kolesih. V skladu s pravili IAAF in AIMS, vsi tekači morajo takoj zapustiti dirko, če uradna oseba to zahteva. Če zaradi nepredvidenih okoliščin pride do odpovedi dirke (vremenske razmere, nepredvideni dogodki), prijavnine ne bodo vrnjene. Če se oseba ki je prijavljena na dirko ne more tekmovati, lahko svojo prijavnino kadarkoli prenese na drugo osebo, razen na dan teka.

Več podrobnosti
 • Tekači prevzemajo štartne številke v trdnjavi Kastel, vhod izpod zidin zraven stopnic:
  - V petek, 11. maja od 10h do 01h
  - V soboto, 12. maja od 6.30h do 8h
 • Tekači na Trg Krajine pridejo v soboto, 12. maja – z začetkom ob 08:00 h do do 08:30 h.
 • Tekači se oblačijo v ustreznih šotorih ki bodo v trdnjavi Kastel, potem tekmovalci lahko svoje stvari oddajo prostovoljcem v garderobnem prostoru. Če stvari pustite v garderobnem prostoru, ste dolžni da svojo vrečko zaznamujete z nalepko na kateri piše vaša številka, katero najdete v svojem udeleženskem paketu. Ko se preoblečete, oddate svoje stvari prostovoljcem. Po končanem teku, vaše stvari prevzamete z svojo tekmovalno številko.
 • Vsi tekmovalci štartno številko namestijo na prsih. Tekmovalci morajo nositi isključno štartno številko s katero so prijavljeni, v nasprotnem bodo diskvalificirani.
 • Tekmovalna številka ki jo dobijo tekači ima edinstveni čip. Vaš osebni čas se začne šteti v momentu vašega prehoda skozi štart in se preneha, ko prehodite ciljno črto.
 • Vsi udeleženci Štafetnega polmaratona morajo biti v območju štarta najpozneje do 08 45 h na dan teka.
 • V območju štarta tekmovalcem brez številke pristop ni dovoljen.
 • Tekači so obvezni upoštevati navodila uradnega napovedovalca, ter sodnikov v štartnem območju.
 • V območju štarta štafete prav tako niso dovoljeni hišni ljubljenčki, otroški vozički, rolerji, kolesa ali pa kakršna koli vozila na kolesih.
 • Za udeležence G-drive štafetnega polmaratona, bo ob 09 00 h zvok sirene zaznamoval začetek teka in tekači bodo štartali iz namenjenega območja.
 • Vsi tekmovalci morajo preteči kontrolna mesta (check points) na stezi. Če tekmovalec iz katerega koli razloga ni evidentiran na teh kontrolnih točkah – izgubi uvrstitev in rezultat in je lahko diskvalificiran.
 • Časovni limit za štafetni tek je 4 ure.
 • Odvisno od števila članov ekipe (2,3 ali 4 tekmovalca), vsaki tekmovalec teče 5 ali pa 10 kilometrov. To leto bodo tekmovalci razmenjali štafete na zaznamovanih mestih in celotna ekipa počaka poslednjega tekmovalca na koncu proge, da bi lahko vsi skupaj pritekli na cilj v trdnjavi Kastel.
 • Okrepčevalne stojnice, vzdolž steze, bodo na vsaka 2 kilometra. Na vseh stojnicah vas bo čakala Vivia voda. Na eni od stojnic vzdolž banjalučke steze vas bo čakalo sadje ter izotonične pijače in geli.
 • Tekači ki se ne počutijo dobro, se lahko obrnejo najbližji zdravstveni službi, osebju okrepčevalnih stojnic ali pa zdravstvenim prostovoljcem ki bodo skupaj z medicinskimi ekipami rasporejeni vzdolž steze. Po priteku skozi cilj, vsi tekmovalci dobijo medaljo in vodo, potem pa nadaljujejo hoditi do izhoda iz ciljnega območja.
 • Ko zapustijo ciljno območje, v trdnjavi Kastel, vsi udeleženci tekov lahko pokažejo bon, ki ga najdejo v svojem tekmovalnem paketu in s tem dobijo okrep, sadje in darila sponzorjev.

Štartnina

Od začetka registracije do 31.01.2018.
 • 80.00 KM / 45 € štartnina za štafetni polmaratonski tek

Od 01.02.2018. do 05.05.2018.
 • 120 KM / 65 € štartnina za štafetni polmaratonski tek

Od 05.05.2018. do 10.05.2018.
 • 200 KM / 110 € štartnina za štafetni polmaratonski tek

Opomba: Zgoraj napisani znesek štartnine velja za ekipo od 2, 3 ali 4 udeleženca.
Prvi član ekipe ki plača prijavnino 100 KM za EDU Coaching forum, dobi popust 30 KM za prijavo ekipe na štafetni polmaratonski tek.
Po prijavi za EDU Coaching forum, e-mailom dobite potrdilo o registraciji in obrazec za prijavo drugih udeležencev vaše ekipe.

Mesta plačila

Plačilo štartnega paketa za 4. Banjaluški polmaraton lahko poravnate tudi z gotovino v knjigarnah MyBook:

 • Sarajevo - Vrbanja 1C, nadstropje -1, Sarajevo City Centar
 • Banja Luka - center, Ul. Kralja Petra I Karađorđevića 70

Kontakt

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail: info@banjalukamarathon.com ali na telefon: +387 65 161 171

Priljubljen tek zadovoljstva „Nektar Fun Run“ združuje meščane Banjaluke in rekreativce. V želji širjenja pozitivne vibracije Banjaluškega polmaratona oni tečejo, da se zabavajo in prijetno družijo. Ne boste storili napako, če izberete kateri koli način udeležbe. Lahko vozite rolerje, sprehajate se s prijatelji, lahko ste s svojo babico in dedkom, z otrokom v vozičku ali pa preprosto pridete sami.

Družbo boste zagotovo našli med 4000 pozitivnimi ljudmi, ki so prišli da se zabavajo in spoznajo nove prijatelje. Steza dolga 3 kilometra se razteza v samem središču mesta - od Boske do Kastela in je najmanj pomembno kdo bo najprej prispel v cilj. Od doma vzemite samo pozitivno energijo in bodite del najlepše športne zgodbe, ki oživlja urbani duh mesta in ima za cilj prenos športnega načina življenja na nove generacije.

0 KILOMETER UŽITKA
0 UDELEŽENCI
0 OTROCI NASMEH
0 ZMAGOVALCA

Proga za „Nektar FunRun“ tek je najbolj vesela steza v Banjaluki. Dva in pol kilometra zabave, nasmeha in druženja je prostor za srečanja vseh generacij. Na progi užitka se naredijo najboljši selfi. Tukaj so najbolj nore ekipe. Tukaj so najboljše mame, babice in tete. Tukaj so najboljši prijatelji. Tukaj so najlepša dekleta iz bloka. Tukaj so prijatelji iz Vlade. Fun Run steza je tudi pista za maturantske štikle, igrišča za fantke in deklice, ter pot za zabavo na rolerjih.

Da bi se registrirali in uradno postali član ene od dirk polmaratona v Banja Luki, morate najprej potrditi da se strinjate z naslednjimi pravili. Pravila veljajo za vse udeležence teka in vas prosimo da jih pozorno preberete pred prijavo in izpolnite uradni obrazec za udeležbo na eni od dirk polmaratona v Banja Luki. Ko izpolnite prijavo na naši spletni strani, samodejno se strinjate tudi z vsem kar je navedeno v pravilniku.

Pravila v tem dokumentu so zavezujoča za vse tekače in organizatorje ter vsebujejo navodila v zvezi z dirko in organizacijo tega športnega dogodka. Organizator skrbi za varnost tekačev, ter bo sprejel vse ukrepe, s katerimi zagotovi da so tekači varni. Tekači morajo takoj zapustiti dirko, če uradna oseba od njih to zahteva.

 • Tekači Nektar Fun Run teka prevzemajo številke:
  - od petka, 5. maja do četrtka, 10.maja na Trgu Krajine
  - v petek 11. maja, med 10:00h in 01:00h po polnoči, se številke prevzemajo v trdnjavi Kastel.
 • Tekači se bodo zbrali v soboto, 12. maja na Trgu Krajine, med 08:00 h in 08:30 h.
 • Vsi udeleženci Nektar Fun Run-a na dan teka, morajo biti v območju štarta do 08:45 h.
 • V območju štarta tekmovalcem brez številke pristop ni dovoljen.
 • Tekači so obvezni upoštevati navodila uradnega napovedovalca, ter sodnikov v štartnem območju.
 • V območju štarta štafete je dovoljeno biti s hišni ljubljenčki in otroškimi vozički. Kolesa ne smejo voziti starejši od 10 let. Udeleženci na kolesih in rolerjih so obvezni nositi čelade.
 • Ob 09:00 uri bo zvok sirene zaznamoval začetek teka za udeležence Nektar Fun Run-a in tekači bodo štartali iz namenjenega območja.
 • Časovni limit za tek užitka je 40 minut.
 • Tekači ki se ne počutijo dobro, se lahko obrnejo na zdravstvene prostovoljce.

Štartnina

Fun Run registracija je brezplačna!

Kontakt

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail: info@banjalukamarathon.com ali na telefon: +387 65 161 171

Novost letošnjega Banjaluškega M:TEL polmaratona je tek „Balans + School Run“ ki je namenjen učencem banjaluških osnovnih in srednjih šol, starih od 11 do 19 let. Tek vključuje takmovanja v različnih kategorijah, za osebni, razredni in šolski rezultat na 700 – metrski progi, ki se razteza od Boske do trdnjave Kastel. Tekmovanje je le del dogodka, ki skozi zabavo in druženje otrokom, najstnikom približuje rekreativni šport in zdrav način življenja.

Naloga profesorjev in učiteljev je da motivirajo učence da se udeležijo in prikažejo svoj maksimum v edinstvenem športnem dogodku v Banja Luki. Sošolci bodo imeli priložnost navijati za svoje priljubljene. Po tekmovanju udeležence in goreče navijače pričakuje nepozabna zabava v trdnjavi Kastel.

0 DIRKA
0 METROV
0 KATEGORIJA
0 NAGRADA

Steza "Balans + School Run" je najnovejša trasa Banjaluškega polmaratona. Na tej stezi, dolžine 700 metrov, bodo učenci banjaluških osnovnih in srednjih šol odmerili svoje moči in se izborili za osebne, razredne in šolske rezultate.

Da bi se registrirali in uradno postali udeleženec ene od dirk polmaratona v Banja Luki, morate najprej potrditi da se strinjate z naslednjimi pravili. Pravila veljajo za vse udeležence dirk, ter prosimo da jih pozorno preberete preden se prijavite in izpolnite uradni obrazec za udeležbo na eni od dirk Banjaluškega polmaratona. Ko izpolnite prijavo na naši spletni strani samodejno se strinjate z vsem kar je navedeno v tem pravilniku. Pravila v tem dokumentu so zavezujoča za vse tekače in organizatorje ter vsebujejo navodila v zvezi z dirko in organizacijo tega športnega dogodka.

Organizator skrbi za varnost tekačev in bo sprejel vse ukrepe, kako bi tekači bili varni. Hišni ljubljenčki kot tudi vsa možna prevozna sredstva na kolesih niso dovoljeni na stezi ali na štartu/cilju teka. Tekači morajo takoj zapustiti dirko, če uradna oseba od njih to zahteva. Udeležence te dirke registrirajo učitelji ali profesorji, ki so odgovorni za njihov prihod na tekmovanje.

 • Za tekače Balans + School Run teka, številke prevzamejo njihovi učitelji in jih delijo po seznamu ki je že prej pripravljen.
 • Tekači pridejo na Trg Krajine v petek, 11. maja, med 11:00h in 12:30h.
 • Tekači se oblačijo v ustreznih šotorih in potem lahko svoje stvari oddajo prostovoljcem v garderobnem prostoru. Če stvari pustite v garderobnem prostoru, ste dolžni da svojo vrečko zaznamujete z nalepko na kateri piše vaša številka, katero najdete v svojem udeleženskem paketu. Ko se preoblečete, oddate svoje stvari prostovoljcem. Po končanem teku, vaše stvari prevzamete z svojo tekmovalno številko.
 • Vsi tekmovalci štartno številko namestijo na prsih. Tekmovalci morajo nositi isključno štartno številko s katero so prijavljeni, v nasprotnem bodo diskvalificirani.
 • Tekmovalna številka ki jo dobijo tekači, ima edinstveni čip. Vaš osebni čas se začne šteti v momentu vašega prehoda skozi štart in se preneha, ko prehodite ciljno črto.
 • Vsi udeleženci Balans+ School Run-a, na dan teka, morajo biti v območju štarta do 13:15h.
 • V območju štarta tekmovalcem brez številke pristop ni dovoljen.
 • Tekači so obvezni upoštevati navodila uradnega napovedovalca, ter sodnikov v območju štarta.
 • V območju štarta prav tako niso dovoljeni hišni ljubljenčki, otroški vozički, rolerji, kolesa ali pa kakršna koli vozila na kolesih.
 • Ob 13:30h bo zvok sirene zaznamoval začetek teka za udeležence Balans+ School Run-a.
 • Vsi tekmovalci morajo preteči kontrolna mesta (check points) na stezi. Če tekmovalec iz katerega koli razloga ni evidentiran na teh kontrolnih točkah – izgubi uvrstitev in rezultat in je lahko diskvalificiran.
 • Dolžina steze je 700 metrov.
 • Tekači ki se ne počutijo dobro, se lahko obrnejo najbližji zdravstveni službi ali pa zdravstvenim prostovoljcem.
 • Vsi tekmovalci ko pridejo skozi cilj, dobijo Vivia vodo in Balans+ obrok.

Štartnina

School Run registracija je brezplačna!

Kontakt

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail: info@banjalukamarathon.com ali na telefon: +387 65 161 171

Prvič je maraton Tropic Bambini potekal v okviru 3. banjaluškega polmaratona m:tel. Bambini maraton je dirka za predšolske otroke, ki so se je udeležili dvo do šestletni princi in princeske. Dolžina proge za naše najmlajše maratonske tekače je bila znašala 100m.

Tekmovalci so lahko tekli ali hodili sami, ali pa jih spremlja ena odrasla oseba. Vsi udeleženci prvega Tropic Bambini maratona, ki so dosegli ciljno črto, so si prislužili medaljo. Ideja otroškega maratona je, da v prihodnjih letih animira čim več otrok in jih spodbudi k aktivnemu športu in zdravim navadam že od zgodnjih let. Bambini Maraton je odlična priložnost, da otroci razvijejo svoj športni duh, preživijo nekaj časa zunaj in se družijo z vrstniki.

0 DIRKA
0 METROV
0 UDELEŽENCI
0 KATEGORIJE

Kaj pomeni „Fun & Run“ zagotovo vedo vsi udeleženci humanitarnega teka „Tropic Bambini maraton“. Tu se bo zbral najmlajši svet in dokler rečete KEKS, bodo stezo dolgo 250 metrov pretekli. Čeprav bodo v spremstvu mamic, očetov, babic in dedkov, to jih nebo ustavilo da praznujejo zaslužene medalje v trdnjavi Kastel.

Da bi se registrirali in uradno postali udeleženec ene od dirk polmaratona v Banja Luki, morate najprej potrditi da se strinjate z naslednjimi pravili. Pravila veljajo za vse udeležence dirk, ter prosimo da jih pozorno preberete preden se prijavite in izpolnite uradni obrazec za udeležbo na eni od dirk Banjaluškega polmaratona. Ko izpolnite prijavo na naši spletni strani, samodejno se strinjate z vsem kar je navedeno v tem pravilniku.

Pravila v tem dokumentu so zavezujoča za vse tekače in organizatorje ter vsebujejo navodila v zvezi z dirko in organizacijo tega športnega dogodka. Organizator skrbi za varnost tekačev, ter bo sprejel vse ukrepe, s katerimi zagotovi da so tekači varni. Hišni ljubljenčki, kot tudi vsa možna prevozna sredstva na kolesih, niso dovoljeni na stezi ali na štartu/cilju teka. Tekači morajo takoj zapustiti dirko, če uradna oseba od njih to zahteva.

 • Tekači Tropic Bambini maratona številke prevzemajo:
  - od petka, 5. maja do četrtka, 10. maja na Trgu Krajine
  - v petek 11. maja, med 10:00h in 16:30h, se številke prevzemajo v trdnjavi Kastel
 • Tekači pridejo na parkirišče Kastel v petek, 11. maja, med 16:30h in 17:00h.
 • Vsi tekmovalci štartno številko namestijo na prsih. Tekmovalci morajo nositi isključno štartno številko s katero so prijavljeni, v nasprotnem bodo diskvalificirani.
 • Tekmovalna številka ki jo dobijo tekači, ima edinstveni čip. Vaš osebni čas se začne šteti v momentu vašega prehoda skozi štart in se preneha ko prehodite ciljno črto.
 • Vsi udeleženci Bambini maratona na dan teka, morajo biti v območju štarta do 17:15h.
 • V območju štarta pristop tekmovalcem brez številke ni dovoljen.
 • Tekači so obvezni upoštevati navodila uradnega napovedovalca, ter sodnikov v območju štarta.
 • V območju štarta prav tako niso dovoljeni hišni ljubljenčki, otroški vozički, rolerji, kolesa ali pa kakršna koli vozila na kolesih.
 • Udeleženci Bambini maratona lahko tečejo v spremstvu odrasle osebe.
 • Otroci od 2. do 4. leta tečejo v spremstvu staršev.
 • Vsak registrirani otrok z napolnjena 4 leta, teče v spremstvu vzgojiteljev – trenerjev, medtem ko otroci s polnih 5 let do šolske starosti, tečejo v skupinah z vodstvom vzgojiteljev – trenerjev.
 • Starši predajo otroke trenerjem – vzgojiteljem na parkirišču pred trdnjavo Kastel in jih počakajo na cilju v trdnjavi Kastel. (vhod s strani ETF-a)
 • Trenerje – vzgojitelje zagotovi organizator.
 • Vsak starš prejme od organizatorja dvojno številko in jo pokaže trenerju-vzgojitelju pri prevzemu otroka na cilju. Vsi udeleženci Tropic Bambini maratona so obvezni nositi prepoznavne oznake skupine ki se ujemajo z oznako njihoveg trenerja – vzgojitelja, zaradi lažjeg iskanja skupine po končanem teku.
 • Ob 17:30h bo zvok sirene zaznamoval začetek teka za udeležence Tropik Bambini maratona.
 • Dolžina steze je 250 metrov.
 • Tekači ki se ne počutijo dobro, se lahko obrnejo na zdravstvene prostovoljce.
 • Vsi tekmovalci ko dosežejo ciljno črto, prejmejo finalne medalje.
 • Tek je humanitarnega značaja in udeleženci plačajo minimalno 2 KM pri prevzemu številke.

Štartnina

Minimalna prijavnina za Bambini maraton je 2 KM, celoten znesek ki se zbere od najmlajših udeležencev, bo podarjen za humanitarne namene (otroke paraplegike).

Mesta plačila

Prijavnina se plača pri prevzemu štartne številke.

Kontakt

Za več informacij nas lahko kontaktirate na e-mail: info@banjalukamarathon.com ali na telefon: +387 65 161 171

MEDIJSKI SPONZORJI

Radio Televizija Republike Srpske Metromedia-Group Nezavisne novine Glas Srpske Alternativna Televizija Elta Televizija Pink BH Televizija REC production NES Radio Uno Radio Mondo Magazin Buka Klix Infomedia Group Portal banjaluka.com Ljepota & Zdravlje Portal ekskluziva.ba Moja Banjaluka ITD Marketing Urban Magazin BB Portal Kontakt Radio

Priprema

POLMARATON PRIJATELJI

Aksa - KidsMegaStore Manja Tesla GoPro Ledo European Athletics - Running For All Beogradski trkački klub Medicinski fakultet Banjaluka Dunavski polumaraton AIMS World Running Ljubljana Marathon Maraton Stazama Branka Ćopića Marathon Budapest NGO Marathon Sarajevo Istanbul maratonu Prague International Marathon
Newsletter
Želite odkriti najnovejše novice in obvestila? Prijavite se!

Kontakt

Banjalučki Maraton d.o.o.
Jevrejska 85, 78000 Banja Luka
Bosna in Hercegovina